2009. június 2., kedd

Karnival des Kultures











Hétvégén volt Berlinben a "Karneval des Kultures", ami nem más, mint egy csipetnyi riói karnevál összerázva némi fesztiválhangulattal és meghintve egy csipetnyi Love-parade feelinggel. Vasárnap és hétfőn tettem tiszteletemet a történések helyszínén. Vasárnap hosszú-hosszú sorban zajlott a felvonulás, ahol az előzetes regisztrációt követően boldog-boldogtalan indíthatott kamiont, kisbuszt, hasznongépjárművet, VW Golfot, vagy talicskát - kinek mire tellett. Volt ott minden: unott arcú japán és koreai lányok, táncoló pap, tipikus brazil karnevál-táncosnő tollakkal és egyéb díszekkel, meg persze techno-őrültek is.

A parti helyszíneként Berlin Kreuzberg nevű városrésze szolgált - Zossener Strasse, Mehringdamm, und so weiter. A dolog hangulata leginkább egy Budapest-parádéra hasonlított, azzal a különbséggel, hogy itt nem kopasz droidok múlatták az idejüket, hanem (számomra) barátságosnak tűnő arcok. Nem volt veszekedés, verekedés, nem éreztem, hogy el kéne kapnom valakiről a szememet, máskülönben az arcberendezésemen fogja tesztelni a napi betevő napozin adagjának hatását.

Rengeteg olyan koncert is van itt, ami nem kötődik se színpadhoz, se felvonuláshoz. Látszólag teljesen spontán (valójában jó előre leszervezett módon) emberek zenéltek egy-egy fa tövében szórakoztatva ezzel a  táncolni vágyó ifjúságot.

A képeket nem magyarázom, mert minek :-)

Üdv,

G



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése